Jenni Kurki

Ensimmäisen koirani, Mantan sain 40-vuotta sitten. Isoisälleni tuotiin lopetettavaksi äkäinen terrierimix, jonka päätin pienenä ja päättäväisenä tyttönä vielä kesyttää. Sen tein! Mantasta kenties kumpusi tulevaisuuteen innostus toimia haastavien eläinten parissa.
Elämääni tähän mennessä on mahtunut monenlaisia koiria, jotka nykyisiä kyläkoiria sekä kahta Landseeria lukuunottamatta ovat kaikki olleet eri rotuisia. Tällä hetkellä kotoamme löytyy Ässän ja Ännän lisäksi 14-vuotias cockerspaniel-narttu Iita sekä 7-vuotias Mittelspitz-uros Sisu.

Koirieni kanssa olen harrastanut vaikka mitä ja lopulta päädyin yrittäjäksi pääasiassa koirien hyvinvointipalveluita tuottamaan päätoiminimellä Eläinpalvelu Kurki.

Olen koirapuolella kouluttautunut hyvin laajasti niin Suomessa, kuin ulkomaillakin. Ravitsemusta (dipl.KRN), psykologiaa, koulutusta, hoitoa, trimmausta, Dobo-ohjaaja, agilityn apuvalmentaja (agilityn valmentaja koulutus kesken), koirien suuhygienisti, laajat opinnot anatomiasta ja fysiologiasta ja kesäkuussa 2021 valmistuin koiran hajuerotteluohjaajaksi hajuna homeet. Varsinaisten tutkintojen lisäksi käyn jatkuvasti luennoilla ja lyhytkoulutuksissa kartuttamassa ja ylläpitämässä ammattitaitoani.
Toimin myös Suomen Koiran Ravitsemusneuvojat ry puheenjohtajana.

Homekoirieni kanssa työskennellessä haluan ehdottomasti olla koiranohjaaja, joka pitää yllä koirillaan korkeaa vaatimustasoa ja jatkuvaa kouluttautumista. Koirani etsivät mahdollisia löytöjä ensisijaisesti asiakkaan hyvinvointia varten ja mahdollisten löytöjen jälkiselvittely siirretään kohteen haltijan valinnan mukaisille ja tarpeelliseksi katsomiensa rakennusalan ammattilaisten hoidettavaksi. Itse en siis hyödy lisämyynnillisesti koirien tekemistä ilmaisuista, vaan työ osaltamme on tehty kun asiakas saa kirjallisen raportin käynnistämme.

Oma kotimme, 1918-nykyiselle paikalleen siirretty, museoviraston suojelukohde idyllisissä maalaismaisemissa on myös ikuinen projekti, jota yrittäjäelämiemme salliessa mieheni kanssa hiljalleen kunnostamme.

Työskentely koirien kanssa, omien tai asiakkaiden koirien, on enemmänkin elämäntapa, kuin yhdistelmä työtä ja vapaa-aikaa – koirat ovat mukana kaikessa!

Yritysperheeseemme kuuluvat Eläinpalvelu Kurki sekä Homekoirat Kurki omalla toiminimellään, sekä Crane Events Oy päätoimialoinaan Taipalsaaren Karhupirtit sekä SupBros-suplautavuokraus mieheni pyörittäminä.

Kun haluat homekoirat tarkastamaan kohteesi, ota yhteyttä! Palvelen mielelläni Sinua koirieni kanssa!

-Jenni Kurki